FINANȚARE

Granturi în valoare de 75.000 de euro/start-up condus de o femeie, precum și îndrumare și mentorat de cea mai bună calitate prin intermediul programului CEI privind rolul de lider al femeilor.

BENEFICIARI ELIGIBILI

Women TechEU vizează start-up-uri extrem de inovatoare fondate sau cofondate de femei care dețin o funcție de conducere (CEO, CTO sau echivalent) în companie la momentul depunerii.

Pot beneficia de prevederile schemei de ajutor start-up-urile care îndeplinesc cumulativ, la data completării cererii, următoarele criterii de eligibilitate:
a) să fie femei:
b) să fie fondatoare sau cofondatoare ale unor start-up-uri deep tech (tehnologii profunde) aflate în stadiu incipient de dezvoltare (early stage).
c) să dețină poziții de top în firmele respective: CEO (director general), CTO (director tehnic) sau echivalent.
d) start-up-ul trebuie să fie înregistrat și stabilit de cel puțin 6 luni, la data depunerii, într-unul dintre statele membre UE (inclusiv România) sau statele asociate în programul Horizon EuropeSearch (inclusiv Republica Moldova).
Schema face parte din noulprogram privind ecosistemele de inovareal programului-cadru Orizont Europa, consolidat de Consiliul european pentru inovare (CEI).

TIPURI DE INVESTIȚII ELIGIBILE

(1) Schema va oferi sprijin financiar start-up-urilor conduse de femei prin granturi în valoare de 75.000EUR, precum și îndrumare și mentorat de cea mai bună calitate prin intermediul programului CEI privind rolul de lider al femeilor.
(2) Printre cheltuielile eligibile se regăsesc: actualizarea modelului de afaceri, actualizarea și consolidarea planului de afaceri și a strategiei de creștere, validarea modelului de afaceri, actualizarea planului financiar, certificări, strategia IP și libertatea de operare, planul comercial, analiza pieței, validarea clienților și evaluarea tehnică / clinică, găsirea partenerilor și a investitorilor, etc.
(3) Numărul estimat al start-up-urilor din statele membre ale UE și din țările asociate, care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei este de 50.
(4) Înscrierile se fac până pe 10 noiembrie 2021.

Pentru a beneficia de CONSULTANȚĂ GRATUITĂ completați formularul de mai jos!